Voor scholen

Hulp voor iedereen

Monkee heeft als doel elke middelbare scholier de mogelijkheid geven om hulp te krijgen met zijn of haar schoolwerk. We kunnen leerlingen van de brugklas tot en met 6 VWO helpen. Leerlingen kunnen doordeweeks van Monkee gebruik maken tijdens en na schooltijd en ook op zondag zijn Monkees beschikbaar om leerlingen te helpen met vragen. 

Digitale onderwijsassistent

Monkee is geen antwoordenboek. Zie Monkee als een digitale onderwijsassistent. Het doel van een vraag is niet per se om het antwoord te geven, maar de leerling stap voor stap te begeleiden. We helpen leerlingen niet alleen inhoudelijk, maar ook met studievaardigheden. Naast het chatten hebben we een eigen bibliotheek met uitlegvideo’s, 3D modellen en oefenopgaven om leerlingen te helpen. Doordat Monkee een on demand platform is zien we dat leerlingen vragen stellen als zij intrinsiek gemotiveerd zijn. 

Maak kennis met Ernest

Hoi! Mijn naam is Ernest en ik ben coördinator voor Monkee. Dit betekent dat ik de vragen monitor en bijhoud of elke leerling goed geholpen wordt door ons team. Ik vind het belangrijk dat ons team leerlingen stap voor stap helpen en goed inschatten wat voor type leerling ze helpen. Om dit snel door te hebben geef ik ons team drie keer per jaar een training. Uiteindelijk krijg ik het meeste energie als ik zie dat leerlingen weer verder kunnen met hun schoolwerk.

Goede hulp

Monkees zijn student-docenten die leerlingen helpen op het platform. Monkees zijn HBO/WO geschoolde studenten die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied. Met hun inhoudelijke kennis en kleine afstand tot de belevingswereld van leerlingen zijn zij een ideale hulp.Vooraf hebben de Monkees een sollicitatieprocedure gehad en zijn ze voorbereid om leerlingen zo goed mogelijk online te helpen.

Rapportage

We kunnen elke week laten zien waar leerlingen van school mee bezig zijn geweest, welke vragen zijn gesteld en hoe leerlingen de hulp beoordelen. Op verzoek kunnen hier ook extra functionaliteiten zoals RTTI aan toegevoegd worden.
 
Zo bent u als school altijd op de hoogte en kan er, indien nodig, tijdig worden bijgestuurd.

Neem contact op
Geïnteresseerd of Monkee proberen?