Monkee
voor Scholen

Monkee heeft als doel elke middelbare scholier de mogelijkheid geven om hulp te krijgen met zijn of haar schoolwerk. We kunnen leerlingen van de brugklas tot en met 6 VWO helpen. Leerlingen kunnen doordeweeks van Monkee gebruik maken tijdens en na schooltijd en ook op zondag zijn Monkees beschikbaar om leerlingen te helpen met vragen.

Lees verder

Digitale onderwijs­assistent

Monkee is geen antwoordenboek. Zie Monkee als een digitale onderwijsassistent. Het doel van een vraag is niet per se om het antwoord te geven, maar de leerling stap voor stap te begeleiden. We helpen leerlingen niet alleen inhoudelijk, 
maar ook met studievaardigheden.
Naast het chatten hebben we een eigen bibliotheek met uitlegvideo’s, 3D modellen en oefenopgaven om leerlingen 
te helpen. Doordat Monkee een on demand platform is zien we dat leerlingen vragen stellen als zij intrinsiek gemotiveerd zijn.

Maak kennis met Pim

Hoi! Mijn naam is Pim en ik ben de General Manager van de MonkeeApp. Mijn taak is om de dagelijkse gang van zaken te regelen en om de kwaliteit in de MonkeeApp de waarborgen. Ik noem mezelf altijd een zij instromer binnen het onderwijs. Na mijn middelbare school ben ik begonnen met de studie bedrijfskunde. Ik was tijdens deze studie altijd al betrokken bij het onderwijs, zo gaf ik bijles, huiswerkbegeleiding en examentrainingen op verschillende scholen. Ik merkte dat ik enorm veel energie kreeg van het helpen van leerlingen en dat ik hier echt ook passie voor heb.

Mijn passie voor onderwijs bleek zo groot, dat ik een minorprogramma ging volgen op de lerarenopleiding economie als onderdeel van mijn bedrijfskunde studie. Toen ik mijn minor had afgerond kreeg ik een 2e graads onderwijsbevoegdheid, waarna ik circa 2 jaar part-time voor de klas heb gestaan als economie- ict- en wiskunde docent. Uiteindelijk ben ik een master gaan doen, waar ik les bleef geven. Na mijn master besloot ik wat met mijn passie voor onderwijs te gaan doen.

Goede hulp

Monkees zijn student-docenten die leerlingen helpen op het platform. Monkees zijn HBO/WO geschoolde studenten die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied. Met hun inhoudelijke kennis en kleine afstand tot de belevingswereld van leerlingen zijn zij een ideale hulp.Vooraf hebben de Monkees een sollicitatieprocedure gehad en zijn ze voorbereid om leerlingen zo goed mogelijk online te helpen.

Rapportage

Elke maand laten we zien waar leerlingen van school mee bezig zijn geweest, welke vragen zijn gesteld en hoe leerlingen de hulp beoordelen. Op verzoek kunnen hier ook extra functionaliteiten zoals RTTI aan toegevoegd worden.

Zo bent u als school altijd op de hoogte en kan er, indien nodig, tijdig worden bijgestuurd.

De ervaringen van docenten en studenten

Leonie Drabbe
Directeur SGDC
"De Monkee App helpt onze leerlingen voor en na school 1 op 1 met vragen over school."
Tim den Hollander
Coördinator Haganum
Ik ervaar sinds de start een jaar geleden een goede bereikbaarheid, dankbare leerlingen en een pro-actieve en flexibele opstelling.
Kirsten
Leerling SGDC
De monkee app heeft mij goed geholpen in de corona tijd toen wij online lessen hadden en helpt mij nu nog steeds om mijn diploma te halen!

Probeer Monkee nu twee maanden gratis!

Ben je benieuwd naar de MonkeeApp? Je kunt de MonkeeApp met heel de school of een afdeling voor 2 maanden gratis uittesten.