“Hulp voor elke leerling bij ons op school, ook in de avonduren.”

's Gravendreef College
-
Klas 1 tm 5 havo

De MonkeeApp op het 's Gravendreef College

Het ‘s Gravendreef College Leidschenveen en Leidschendam staan bekend als innovatieve scholen waar leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen. De scholen hebben samen +/- 1350 leerlingen verdeeld over de niveau’s VMBO KGT, TL, havo en sinds kort ook een VWO afdeling. 


Sinds april 2020 maken beide scholen gebruik van de MonkeeApp. Eén van de grote thema’s op het ‘s Gravendreef is om leerlingen eigenaar te laten worden van hun eigen leerproces. Om leerlingen hierbij te ondersteunen kunnen leerlingen 6 dagen per week gebruik maken van de MonkeeApp. 


Eigenaarschap

Om eigenaarschap van het leerproces te bevorderen krijgen de leerlingen les volgens het keuzerooster, waarin naast de reguliere vaklessen ruimte is om de invulling van een aantal uren zelf te kiezen. We zien dat leerlingen in de keuze-uren aan het einde van de dag veel gebruiken maken van de MonkeeApp. We zijn hierin dat leerlingen de MonkeeApp op verschillende manieren gebruiken. Een bovenbouw leerling heeft vaak echt een inhoudelijke vraag terwijl de waarde er voor een onderbouwleerling net zo goed in kan zitten om te leren hoe je een vraag kan stellen. 


Vragen leren stellen

Veel onderbouwleerlingen starten een gesprek: “Ik snap wiskunde niet.”. Voor een leerling is het dan ontzettend waardevol om bij zichzelf na te gaan, wat hij/zij niet begrijpt. De MonkeeApp is voor veel leerlingen in de onderbouw naast een inhoudelijk hulpmiddel ook een hulpmiddel om vragen te leren formuleren. 


Laagdrempelig

We zien dat de MonkeeApp voor leerlingen heel laagdrempelig is. In een volle klas is het best spannend om een vraag te stellen. Niet elke leerling durft en doet het altijd. 

Na een vakles kan een leerling er dan toch achter komen dat hij/zij de stof nog niet helemaal begrijpt. En natuurlijk kan de leerling dan altijd terecht bij de vakdocent, maar zeker aan het einde van de dag of in de avond kan het best zijn dat die docent niet aanwezig of bereikbaar is. Via een app dan een vraag stellen en direct 1 op 1 geholpen worden is dan voor een leerling een laagdrempelige manier om toch gelijk hulp te krijgen.


Contact met vakdocenten

Jill is mentor van een havo/vwo brugklas. “Ik zie dat leerlingen van mijn klas de MonkeeApp heel veel gebruiken. Niet iedereen in de klas gebruikt de MonkeeApp, maar de leerlingen die het gebruiken zijn er erg blij mee en komen veel terug bij de MonkeeApp. Zelf geef ik Mens & Natuur en hebben we regelmatig projecten. Ik stuur de opdracht dan ook door naar de MonkeeApp, zodat de Monkees goed weten hoe ze mijn leerlingen kunnen helpen met het project. Die wisselwerking is heel fijn.”


De MonkeeApp voor het ‘s Gravendreef:

  • Een extra hulpmiddel voor leerlingen
  • Eigenaarschap over het leerproces vergroten
  • Samenwerking tussen vakdocenten en de MonkeeApp
  • Onderbouwleerlingen vragen leren stellen

Probeer Monkee nu twee maanden gratis!

Ben je benieuwd naar de MonkeeApp? Je kunt de MonkeeApp met heel de school of een afdeling voor 2 maanden gratis uittesten.