“Zelfstandig werken met behulp van de MonkeeApp”

Haags Montesorri College
-
klas 1 tm 6 vwo

De MonkeeApp op het HML

Het Haags Montessori Lyceum (HML) is een van de bekendste montessorischolen van Den Haag. Aan de school studeren +/- 1500 leerlingen met zowel mavo-, havo-, vwo- als gymnasium profielen. Sinds april 2020 maakt het HML gebruik van de Monkee app. In het begin was de MonkeeApp enkel beschikbaar voor de bovenbouw klassen van het havo en vwo, maar na een succesvolle proefperiode hebben alle leerlingen van de school toegang tot de MonkeeApp. 

Zelfstandigheid

Montessori scholen geven les aan de hand van de principes van Maria Montessori. In deze onderwijsvorm wordt stevig ingezet op zelfstandigheid. Leerlingen hebben binnen de school veel vrijheden als het gaat om hoe zij hun tijden invullen en wanneer zij huiswerk maken. De school legt veel verantwoordelijkheid bij de leerlingen als het gaat om het maken van hun huiswerk en het afhebben van opdrachten. 

Om deze redenen is er een goede fit tussen de leerlingen van het HML en de MonkeeApp. Leerlingen kunnen werken op de momenten dat ze zelf willen en, waar nodig, kunnen ze hulp vragen aan de MonkeeApp. Dit kan ook in avonduren en in het weekend.

Inloggen met schoolaccount

Leerlingen van het HML loggen éénmalig in met een klascode en krijgen vervolgens via hun schoolaccount toegang tot de MonkeeApp. Veel leerlingen geven aan dat ze de MonkeeApp niet alleen op hun mobiele telefoon gebruiken, maar ook op hun laptop. 

Fysieke hulp

Naast de on demand hulp via de MonkeeApp helpen Monkees ook fysiek op het HML. Zo helpt onze Monkee Michelle op de woensdag leerlingen uit de examenklassen met Frans. "Leerlingen kunnen in kleine groepjes voor Frans hulp op de woensdag langskomen in keuze uren."

Push notificaties

Op het HML kunnen leerlingen op de hoogte worden gebracht van hun huiswerk via push-notificaties in de MonkeeApp. Leerlingen die binnenkort hun huiswerk af moeten hebben of die binnenkort een toets hebben, kunnen door een pushbericht worden herinnerd dat er een toets aankomt of dat er extra hulp beschikbaar is mochten ze er niet uitkomen.

De Monkeeapp voor het HML:

  • Zelfstandigheid bij de leerling
  • Een extra hulpmiddel voor leerlingen
  • Motiverende pushberichten

Probeer Monkee nu twee maanden gratis!

Ben je benieuwd naar de MonkeeApp? Je kunt de MonkeeApp met heel de school of een afdeling voor 2 maanden gratis uittesten.